exelelectro engineering

Despre noi

expand-acordeonIstorie

EXELECTRO ENGINEERING a fost înfiinţată în aprilie 2000, sub numele de Romelectro T&D, ca membru al grupului de companii ROMELECTRO. Încă din primii ani, compania s-a afirmat ca un furnizor de servicii independent şi profesionist.

Începând cu anul 2004, societatea-mama şi-a retras gradual interesul în companie, astfel încât în anul 2007 Romelectro T&D a devenit o societate pe acţiuni complet independentă, acţiunile fiind deţinute de persoane private române. Ca parte a campaniei de rebranding, şi pentru a marca noul pas în dezvoltarea sa, compania şi-a schimbat numele în EXELECTRO ENGINEERING.

expand-acordeonOrganizare

EXELECTRO ENGINEERING operează într-o organizare dinamică, structurându-şi capabilitatea organizaţională în funcţie de complexitatea şi durata de implementare a diverselor proiecte pe care le derulează. Astfel, a permite un flux permanent al resurselor în interiorul organizaţiei a devenit o politică internă a companiei.

În ceea ce priveşte capabilitatea tehnică, EXELECTRO ENGINEERING beneficiază de înalta calificare şi experienţă a personalului său, cu expertiză în concepţia şi proiectarea sistemelor electroenergetice româneşti şi străine, cu solide cunoştinţe în ingineria energetică asistată de calculator.

Experienţa specialiştilor cheie ai EXELECTRO ENGINEERING în domeniul sistemelor de transport şi distribuţie a energiei electrice este cuprinsă între 15 şi peste 40 ani. Expertiza noastră acoperă întreaga gamă de servicii asociate domeniilor de activitate.

expand-acordeonDomenii de activitate

Domeniile de activitate ale EXELECTRO ENGINEERING includ proiectare, studii, asistenţă tehnică, expertiză tehnică, consultanţă, verificare de proiect, documentaţii de licitaţii şi analize tehnico-economice pentru următoarele domenii:

  • Circuite primare, circuite secundare – control & protecţie, metering, SCADA, automatizări, comunicaţii;
  • Construcţii, instalaţii, arhitectură etc;
  • Drumuri şi amenajarea terenului;
  • Investigarea solului: topografie, geologie, expertiză tehnică;
  • Documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor;
  • Asistenţă la teste de şantier şi PIF;

Pe piaţa externă, personalul EXELECTRO ENGINEERING a fost implicat în servicii de inginerie şi asistenţă tehnică pe proiecte de sisteme ÎT în ţări precum EAU, Siria, Irlanda, Germania, Bahrain, SUA.

În domeniul serviciilor de consultanţă, specialiştii noştri au colaborat cu companiii internaţionale de renume precum ESBI, AREVA, Fichtner GMBh & Co., MVV-Decon, ABB, Siemens, având o bună recunoaştere a serviciilor prestate pe proiecte atât pe piaţa locală pentru Transelectrica (OTS român) cât şi pe proiecte cu finanţare internaţională.